Van overleven naar écht leven

Herstellen op een nieuwe manier.

Het begint allemaal met een idee. Het roer moet om in de zorg (GGZ). Met een klinische en wetenschappelijke achtergrond en meer dan 25 jaren ervaring rondom de zorg van mensen die te maken hebben met (chronische) fysieke, mentale en emotionele klachten, gecombineerd met een verminderd prestatievermogen neemt Jeroen de Jong het heft zelf in handen en maakt in 2024 een lang gekoesterde droom waar met zijn innovatieve Herstelacademie REAKIRA.

Mede door de manier waarop de zorgverlening in Nederland gefinancierd wordt kan de reguliere GGZ worden gezien als een systeem dat voornamelijk is aan het diagnosticeren en aan symptoombestrijding doet. "De GGZ is een model geworden dat gericht is op behandelen, terwijl veel psychisch lijden te maken heeft met existentiële en sociale thema's. Zorgprofessionals moeten meer 'met de mens praten' en minder de cliënt behandelen”.

Door een andere manier van diagnosticeren en behandelen worden werknemers die (dreigen) uit te vallen doordat ze fysiek, mentaal en/of emotioneel uitgeput zijn in een veel kortere tijd geholpen om duurzame regie te krijgen over hun toekomst in het algemeen en hun werkzame leven in het bijzonder. Dit gebeurt door een omgeving en hulp die gericht is op herstel in plaats van diagnosestelling en symptoombestrijding. Het creëren van een ecosysteem rondom de cliënt gericht op herstel waarin de werkgever wordt betrokken en regie neemt. Meer inspraak van de cliënt wat hij of zij nodig heeft en meer ruimte voor ervaringsdeskundigheid in het hersteltraject.

Uitleg van naam en logo:

Betekenis naam REAKIRA: “herstel” in Esperanto

Van belang dat we dezelfde taal spreken als we het hebben over herstel, ongeacht cultuur en aard. Het is een intens persoonlijk, uniek proces van verandering in iemands houding, waarden, gevoelens, doelen, vaardigheden en/of rollen. Van het leiden van een bevredigend, hoopvol en zinvol leven met de beperkingen die de klachten met zich meebrengen.

Betekenis kommetje met “barsten” in logo: KINTSUGI: Japans gebruik “gouden reparatie”

De kunst van het repareren van aardewerk met goudlak en de overtuiging dat de sporen van breuk en herstel bijdragen aande schoonheid van het voorwerp. Door dit binnen een holistisch kader toe te passen op je eigen leven zie je dat het de emotionele scherven zijn die jouw bestaan een gouden glans geven…

Betekenis van 2 gezichten in kommetje: “Co-creatie”

De kwaliteit van onze relaties is het fundament van ons leven. Het geeft aan waar we als REAKIRA onze aandacht op richten: gelijkwaardige relatie en gedeelde eigenaarschap binnen en van het hersteltraject.

Vorige
Vorige

Nummer trekken voor afspraak bij Psycholoog